1928 utstillingen i Bergen

Geseller på utstillingen. Foto. Atelier KK
Geseller på utstillingen. Foto. Atelier KK

Portrettsamling
Ved Landsutstillingen rundt Lille Lungegårdsvann i Bergen i 1928 var firmaet Knud Knudsen utstillingsfotograf. I den store Knudsen-samlingen finnes det album og bilder fra
utstillingspaviljongene og der finnes også en serie negativer av portretter fra firmaets fotografiske atelieret på utstillingen. Atelieret var plassert like innenfor inngangen på utstillingsområdet, og her ble det fotografert bilder til utstillings-partoutkort eller minnepostkort. Disse var i form av portretter foran bakteppe med motiver fra utstillingen eller, i gammel tivoli-tradisjon, bilder der en stakk hodet ut gjennom en skjerm med tegnede karikaturbilder.

Identifisering ved hjelp av bildebasen
Dessverre er portrettene uidentifisert. Vi trenger publikums hjelp til identifiseringen. Bildene er under digitalisering og registrering i Billedsamlingens base. For en oversikt over de bildene som er lagt ut i BIlledsamlingens nettkatalog, skriv inn UBB-KK-1928- i signaturfeltet på søkesiden.

Antall og innhold
Ifølge nummer-rekken har det eksistert ca.2400 nummer i denne serien. Idag eksisterer sirka 1200 nummer. Dette betyr at en i denne samlingen kan møte over tusen utstillingsbesøkende, fotografert på samme tid og under samme forhold. Samlingen er derfor et spennende tidsbilde og møte med bergensere og tilreisende i 1928. Portrettene viser folk i sine beste «spaserklær», og samlingen er derfor også en liten moteparade.